Expositie over Tanach, Bijbel en Koran in Catharijneconvent

Foto: kro-ncrv.nl

UTRECHT (KRO-NCRV) – Museum Catharijneconvent in Utrecht houdt van 7 oktober tot en met 7 januari een tentoonstelling over de Tanach, de Bijbel en de Koran. Het museum stelt deze exposite samen in samenwerking met de Universiteitsbibliotheek Utrecht en heeft KRO-NCRV als mediapartner.

Centraal staan de omgang met en de verering van het heilige boek in het jodendom, christendom en islam. Het museum wil op dat vlak de overeenkomsten en de verschillen tussen de abrahimitische wereldreligies laten zien.

Beantwoorden vragen

Aan de hand van middeleeuwse handschriften en vroege gedrukte boeken uit binnen- en buitenlandse bibliotheken en musea wordt antwoord gegeven op vragen als: wat is de relatie tussen Gods woord en de heilige geschriften? hoe worden de sprekers van Gods woord afgebeeld? hoe gaan de diverse tradities om met vertalingen van het heilige boek? wat betekent de Tanach, de Bijbel en de Koran in het dagelijkse leven?

Naast kostbare geschriften toont Museum Catharijneconvent ook andere kunstwerken, zoals voorwerpen die een rol spelen bij het lezen en het vereren van de heilige geschriften in de synagoge, de kerk of de moskee.

Bron: Catharijne Convent

Cookieinstellingen