Utrecht gaststad voor Dutch International Tangoweek

Foto: pixabay

De Argentijnse Tango is in Nederland en in Utrecht vrijwel uitgestorven. De Corona-crisis is hiervoor de belangrijkste reden. Toch verdient het door de Unesco beschermde culturele erfgoed aandacht. Utrecht is dit jaar de gaststad voor de Dutch International Tangoweek, het enige tango-festival van Nederland en een van de weinigen in Europa. Het is de plek waar professionals samen komen om de muziek te maken en in leven te houden.

Dit jaar worden de concerten op zaterdagavond 21 augustus online uitgezonden. Hiermee bereikt het festival de internationale achterban en het is een mooie kans voor geïnteresseerden in Nederland om kennis te maken met de veelzijdigheid van de cultuurstroming. Het programma dat online te zien is, is veelzijdig. Naast de Argentijnse Tangolegendes Omar Mollo (zang) en Juan Pablo Dobal (piano) is ook de Utrechtse pianiste Margreet Markerink te zien. In een programma met acteur en zanger Kees Scholten brengen zij de poezie van de tango in het Nederlands.
Een deel van het festival wordt uitgezonden door de Argentijnse nationale radio. Daarmee is Utrecht ook even te horen in het Zuid-Amerikaanse land dat al sinds maart in een strenge Corona lockdown zit. Het is een belangrijke stap in de internationale groei die het festival de afgelopen jaren doormaakte en een kans om Nederland en de stad Utrecht aan de andere kant van de aardbol onder de aandacht te brengen.
De online uitzending wordt live uitgezonden vanuit Het Muntgebouw in Utrecht, een plek die het historische karakter deelt met de Argentijnse Tango en het unieke festival. Gratis tickets voor de online uitzending zijn verkrijgbaar via de website: https://www.dutchtangoweek.nl

Cookieinstellingen