Eerste Statenvergadering Utrecht tijdens coronacrisis

Foto: provincie

Woensdag 27 mei 2020 om 13.00 uur komen de Provinciale Staten van Utrecht digitaal bijeen voor de eerste Statenvergadering sinds 4 maart 2020. Commissaris van de Koning Hans Oosters zal de digitale vergadering vanuit de Statenzaal in Utrecht voorzitten. De vergadering is via een livestream online te volgen.

Naar aanleiding van de landelijke richtlijnen en ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) zijn eerder alle bijeenkomsten van Provinciale Staten in maart én de Statenvergadering van 8 april geannuleerd. Sinds woensdag 1 april zijn de informatiesessies en commissievergaderingen van Provinciale Staten zoveel als mogelijk digitaal (en schriftelijk) voortgezet.
Op de agenda van de Statenvergadering van woensdag 27 mei staat het vertrek en de beëdiging van 2 Statenleden. Mirjam Maasdam-Hoevers (CDA) en Wilma de Boer (PvdA) nemen afscheid en worden vervangen door Marlies Welschen-van der Hoek (CDA) en Annet Krijgsman (PvdA).
De Provinciale Staten nemen op 27 mei onder meer een besluit over het realisatieplan ‘Gebiedsontwikkeling Salmsteke’, de uitbreiding van P+R Breukelen en het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Randstedelijke Rekenkamer. Over de laatste twee Statenvoorstellen staat een klein debat gepland. Bekijk hier de externe link de volledige agenda van de vergadering van 27 mei 2020.

De vergadering van Provinciale Staten is live te volgen via de livestream op het Stateninformatiesysteem externe link van de provincie Utrecht. Aanmelden of inloggen is niet nodig.

Cookieinstellingen