Le Guess Who? verplaatst editie 2020 naar 2021

Foto: Le Guess Who?

Met pijn in het hart maakt de festivalorganisatie van Le Guess Who? vandaag bekend dat de festivaleditie van dit jaar wordt verplaatst naar 2021. De huidige situatie met betrekking tot Covid-19 brengt talloze onzekerheden met zich mee binnen de organisatie van het festival. Le Guess Who? vindt het daarom onverantwoord om de voorbereidingen voor de editie van dit jaar voort te zetten.

De 14e editie van Le Guess Who? zal plaatsvinden van 11-14 november 2021. Aangezien de voorbereidingen voor Le Guess Who? 2020 in volle gang waren, is er ook goed nieuws: de komende maanden zullen al programma-updates voor het festival in 2021 bekend worden gemaakt.
Tickets voor Le Guess Who? 2020 blijven geldig voor 2021. Le Guess Who? biedt ook de mogelijkheid om het ticket (of een deel ervan) te doneren om bij te dragen aan de continuïteit van het festival. Het is uiteraard ook mogelijk een ​​volledige terugbetaling aan te vragen. Huidige tickethouders ontvangen begin juni meer informatie via email.
Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek en cultuur van over de hele wereld. Jaarlijks neemt het festival gedurende vier dagen lang de stad Utrecht over met optredens, exposities, films en andere activiteiten in poppodia, kerken, clubs, filmhuizen, industriële panden en kunstmusea. In 2019 bracht het festival bezoekers uit 61 verschillende landen samen in Utrecht. 
Le Guess Who? heeft onlangs veel opnames van festivaloptredens online beschikbaar gemaakt. Het festivalarchief bevat nu meer dan 50 audio- en/of video-opnames, waaronder van art-rockband Deerhunter, Grieks vrouwenkoor Isokratisses, Nieuw-Zeelandse songwriter Aldous Harding, jazzlegendes Art Ensemble of Chicago, elektronische producer James Holden, veelzijdige zangeres Neneh Cherry, Junun (met Israëlische componist Shye Ben Tzur, Radiohead-gitarist Jonny Greenwood en Indiaas ensemble the Rajasthan Express) en Turkse protestzangeres Selda Bağcan.

Reacties