Al bijna 65.000 bezoekers voor Maria

Foto: Museum Catharijneconvent

Nog tot en met 20 augustus is de tentoonstelling over de meest afgebeelde vrouw ter wereld, Maria, te zien in Museum Catharijneconvent. In de maanden vanaf eind februari inspireerde de tentoonstelling al bijna 70.000 bezoekers. De tentoonstelling geeft aan de hand van kunstwerken een brede kijk op Maria.

Maria is de grootste tentoonstelling uit de geschiedenis van het museum, die maar liefst zes maanden lang te zien is. De breed opgezette tentoonstelling krijgt een buitengewoon hoge waardering van de bezoeker. De vele positieve reacties in het gastenboek en online recensies spreken voor zichzelf. Ook zijn er veel bezoekers die de tentoonstelling meerdere malen bezocht hebben. Het museum is verheugd dat zoveel Mariafans de weg naar het museum hebben weten te vinden.

Tot en met de laatste dag van de tentoonstelling kunnen bezoekers elke zondagmiddag klassieke concerten bijwonen, die in het teken staan van Maria. Muziek en teksten over Maria zijn er in overvloed, zoals de Maria Lofprijzingen, het Stabat Mater en het Ave Maria. Maar Maria is meer. Maria staat ook symbool voor troost, verdriet, moederschap. Het komt allemaal aan bod in diverse vormen van muziek van onder andere het Trigon Ensemble en het Barok Ensemble. De gratis openluchtconcerten starten om 13.30 uur en om 15.00 uur.

Van 22 september t/m 28 januari maakt Maria plaats voor Luther. Dit jaar is het precies 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de kerkdeur in Wittenberg bevestigde, waarmee hij de grootste revolutie in de Europese kerkgeschiedenis ontketende. Museum Catharijneconvent sluit bij deze memorabele gebeurtenis aan met dé tentoonstelling over deze veelbesproken ‘man van het jaar’.

Cookieinstellingen