Nieuwe busbanen op de Waterlinieweg

Foto: Provincie Utrecht

Bussen op de Waterlinieweg kunnen vanaf deze week vlotter doorrijden. De oorspronkelijke vluchtstroken zijn namelijk veranderd in busbanen. Deze busbanen zijn aangelegd met een bijdrage van Goedopweg, het samenwerkingsverband van overheden en werkgevers om de regio Utrecht bereikbaar te houden.

Op de Waterlinieweg staat het verkeer in de spits regelmatig vast, maar met het aanpassen van de vluchtstrook tot busbaan merken bussen hier nu minder van. De bussen uit Vianen (lijn 287), IJsselstein (lijn 283), Nieuwegein (lijn 71 en 72), Oudewater en Montfoort (lijn 207), en vanaf station Lunetten (lijn 31) kunnen nu soepeler doorrijden. Deze lijnen bieden daarmee een aantrekkelijk alternatief voor reizigers naar bijvoorbeeld Utrecht Science Park.

De bestaande viaducten over het spoor en ter hoogte van de Stadionlaan-Herculeslaan zijn smal, waardoor het niet mogelijk is om de hele Waterlinieweg van een busbaan te voorzien. De bussen voegen bij de viaducten weer kort in op de reguliere rijstroken van de Waterlinieweg.

Naast het aanleggen van de busbanen zijn er ook andere werkzaamheden uitgevoerd aan de Waterlinieweg. Over de hele weg is het asfalt vervangen. Dit nieuwe asfalt is stiller en zorgt daarmee voor minder geluidsoverlast bij omwonenden.

Automobilisten kunnen het openbaar vervoer zelf proberen door gebruik te maken van de stimuleringsactie ‘Neem een OV dag’ van Goedopweg. Deelnemen kan via www.ovdag.nl.

Cookieinstellingen