Podcastserie bij Expo Rampjaar 1672-1673

Foto: Utrechts archief

Het Utrechts Archief is een van de eerste archieven die een uitgebreide podcastserie maakt over eigen archiefstukken. Het Utrechts Archief vindt het belangrijk om de verhalen die in het archief zitten bij een breed publiek bekend te maken. Het podcast platform is steeds populairder en zeker in deze tijd een toegankelijke manier om de verhalen over Utrecht die we bewaren bij de mensen thuis te brengen.

De podcast sluit aan bij de Expo Rampjaar 1672-1673 in Het Utrechts Archief, die tot en met 3 januari 2021 te bezoeken is, en bij de virtuele koetsrit die je er kan maken. Maar de podcast is net zo goed los te beluisteren.
De Fransen en Duitsers komen uit het oosten….de Engelsen vanuit het westen. In het Rampjaar 1672-1673 kreeg de Republiek het zwaar te verduren toen men langs drie kanten werd aangevallen. Maar vooral voor Utrecht en de oostelijke provincies was het een rampzalige tijd. Naar aanleiding van de Expo Rampjaar 1672-1673 is er nu een podcast gemaakt over deze woelige periode over de stad en provincie Utrecht.
Het Rampjaar (1672-1673): een tijd met plunderende Fransen, falende stadsbestuurders, gedupeerde boeren en in het nauw gedreven kasteeleigenaren. Duik samen met Het Utrechts Archief en Theatergroep Aluin in deze woelige periode. Historicus Floortje Tuinstra vertelt aan de hand van brieven, dagboekaantekeningen en pamfletten uit Het Utrechts Archief over deze heftige tijd voor de Utrechters uit de stad en provincie. De acteurs van Theatergroep Aluin vertolken zes persoonlijke verhalen van historische figuren uit deze rampzalige tijd.
De hele maand oktober hoor je elke zondagmiddag een nieuw verhaal.
De eerste aflevering komt vandaag op 1 oktober al uit om de Maand van de Geschiedenis te vieren.

Cookieinstellingen