Presentatie themanummer Lust en Liefde van Tijdschrift Oud-Utrecht in Molen De Ster

Foto: Oud-Utrecht

Afgelopen donderdagmiddag 6 juni werd het themanummer Lust en Liefde van het Tijdschrift Oud-Utrecht in Molen De Ster gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan schrijver Ronald Giphart.

In dit dikste nummer ooit (68 pagina’s, 100 illustraties) maakt de lezer kennis met 16e-eeuwse rederijkersteksten, 17e-eeuwse erotische miniaturen, 20e-eeuwse pastoors en zedenrechercheurs als strijders tegen zedeloosheid, een gemeentebestuur dat worstelt met (straat)prostitutie, Canadese soldaten die Utrechtse meisjes het hoofd op hol brengen, seks in Utrechtse films en bioscopen, de beginjaren van het Utrechtse COC, hofmakerij op de dansvloer en nog veel meer.
Na een welkom door Dick de Jong, voorzitter van de Historische Vereniging Oud-Utrecht, en een introductie door Maurice van Lieshout, eindredacteur van het Tijdschrift Oud-Utrecht, volgde een openbaar college ‘Utrecht en de jaren 60 als keerpunt in het denken over seks en zedelijkheid’ door prof. dr. Geert Buelens, hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde verbonden aan de Universiteit Utrecht en auteur van ‘De Jaren zestig. Een cultuurgeschiedenis.’
Het themanummer Lust en Liefde is ook te koop via de webshop van Oud-Utrecht en verschillende verkooppunten.

Reacties