Themarondleiding over Tweede Wereldoorlog in Domtoren

Foto: Utrechts archief

10 mei 1940, het begin van vijf jaar bezetting. In deze speciale rondleiding in de Domtoren wordt er stil gestaan bij de oorlogsjaren. De gids vertelt over deze tijd van onvrijheid, geweld en dreiging die grote gevolgen had voor het leven in de stad en voor de toren.

Wat was de rol van de Domtoren in die jaren? Wat gebeurde er met de klokken? Werd de Domtoren gebruikt door de bezetter of was hij als symbool van de stad voor de Utrechters een teken van hoop op betere tijden?
In aanloop naar 4 & 5 mei gaan we terug in de geschiedenis en kijken we naar het icoon van Utrecht en de vele gebeurtenissen die plaatsvonden op en rond de Domtoren en het Domplein.
De rondleiding duurt ongeveer 1.25 uur en start om 19.30 uur in het ontvangstgebouw van de Domtoren. Er wordt een leeftijd vanaf 8 jaar geadviseerd voor deze rondleiding. De voertaal is Nederlands.
De rondleidingen zijn op zaterdag 21 april, zondag 22 april, zaterdag 28 april, zondag 29 april en donderdag 3 mei. Tickets kosten € 12.50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen en U-pashouders. Bestel nu je tickets via www.domtoren.nl.

Cookieinstellingen