Fietspad Leidseveertunnel zes weken afgesloten

Foto: cu2030.nl

UTRECHT – Vanaf maandag 4 juli is het fietspad in de Leidseveertunnel vanwege vernieuwing zes weken afgesloten in beide richtingen. Vanaf maandag 22 augustus kunnen fietsers weer door de tunnel heen. Voetgangers kunnen wel van de tunnel gebruik blijven maken. De werkzaamheden zijn half september helemaal klaar.

Fietsers kunnen gebruikmaken van het fietspad door de Van Sijpesteijntunnel, of het fietspad door de Daalsetunnel. Het fietspad door de Van Sijpesteijntunnel is overigens al flink opgeknapt. Je kunt vanaf begin juli doorrijden tussen de Catharijnesingel en het Westplein. De omleidingsroutes staan aangegeven met gele borden, en er staan op verschillende knooppunten verkeersregelaars om fietsers te begeleiden.

Half september fiets je over een breed fietspad, uitgevoerd in rood asfalt. Op hetzelfde niveau als het vernieuwde brede voetpad van gebakken klinkers. Maar voordat het zover is, worden ook eerst een heleboel kabels en leidingen gelegd, waaronder de kabels voor de toekomstige trambaan.

De werkzaamheden aan kabels en leidingen zijn arbeidsintensief, en kosten daardoor veel tijd. Het werk is zoveel mogelijk in de zomervakantie gepland om de overlast voor fietsers te beperken.

Bron: deStadUtrecht.nl

Cookieinstellingen