Utrechters tevreden over openbaar vervoer

Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – Het aandeel inwoners van de stad Utrecht dat tevreden is met het openbaar vervoer, is dit jaar aanzienlijk toegenomen. Ruim driekwart (76%) is tevreden met het openbaar vervoer, in 2014 was dit 72%. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente Utrecht voor de Utrecht Monitor 2016. 

Het gebruik van het openbaar vervoer voor een rit naar de binnenstad verschilt echter sterk per wijk. De tram wordt vrijwel uitsluitend gebruikt door Utrechters woonachtig in Zuidwest (10%). De trein wordt voornamelijk door bewoners van Vleuten-De Meern (26%) en Leidsche Rijn (17%) gebruikt bij bezoek aan de binnenstad. De bus is vooral populair bij Utrechters uit Overvecht (35%), Vleuten-De Meern (32%) en Leidsche Rijn (27%). Ondanks dat de meeste Utrechters niet vaak met het openbaar vervoer naar de binnenstad gaan, is ruim driekwart wel tevreden met de bereikbaarheid van de binnenstad per trein (77%) en bus (74%).

Treinreizigers
Het aantal in- en uitstappende treinreizigers op station Utrecht Centraal per dag is in 2014 met 3% gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal reizigers op de overige stations in Utrecht is in diezelfde periode nog forser toegenomen, namelijk met 13%. In totaal stapten er in 2014 ruim 8.000 treinreizigers per dag méér in en uit op Utrechtse stations dan in 2013. In totaal had Utrecht in 2014 bijna 200.000 in- en uitstappende treinreizigers per dag.

Bron: Provincie Utrecht

Cookieinstellingen