Eerste hbo'ers met NIMA B-certificaat bij Hogeschool Utrecht

okt 17 2016, 15:05 Stadsnieuws
gesture 772977 960 720
UTRECHT - Zestig studenten van Hogeschool Utrecht hebben op 13 oktober het NIMA B1-certificaat ontvangen. Deze lichting studenten is de eerste in Nederland die vanuit regulier hbo-onderwijs uitstroomt met hbo-diploma én een NIMA-certificaat op B-niveau. Het certificaat is een validatie van het hbo CE-programma van het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA): de beroepsvereniging en het exameninstituut op het gebied van marketing, communicatie en sales.
uitreiking b1 certificaten hogeschool utrecht web
De uitreikingsplechtigheid vond plaats in de Jacobikerk in Utrecht, waar opleidingsmanagerJean Hendriksvan Hogeschool Utrecht erop wees dat het diploma door het NIMA-certificaat een extra erkenning heeft gekregen voor de beroepspraktijk: "Wij zijn bovendien de eerste hogeschool die dit heeft gedaan."
NIMA B staat voor het Europees opleidingsniveau EQF 6, waardoor de afgestudeerden automatisch een internationale referentie aan hun diploma hebben toegevoegd. Om het certificaat om te zetten in een NIMA B-Diploma kunnen studenten zelf het B2-onderdeel toevoegen. Alle afgestudeerden worden als certificaathouder opgenomen in het NIMA diplomaregister MyCareer waardoor ze traceerbaar en gevalideerd professional in marketing zijn.
Bron: Hogeschool Utrecht