Burgemeester Sharon Dijksma viert mee met het 25-jarig jubileum van Molen de Ster

Foto: Molen de Ster

Op 22 juni 2024 is het 25 jaar geleden dat Molen de Ster werd heropend. Om dit te vieren is het zeven zaterdagen feest bij Molen de Ster. Met op 25 mei een heel bijzondere dag, want dan komt burgemeester Sharon Dijksma langs om de vang te lichten en zo mee te vieren in het jubileum. Door de vang te lichten zet de burgemeester de molen in werking en kan ie draaien.

Deze jubileumzaterdag heeft als thema spelen en de molen. Vanaf 13:00 uur kan je een ritje maken met een smalspoortreintje van het Stoomtrein Katwijk-Leiden Museum. En bij de circuspiste van Circus Snor kan je allerlei circus-trucjes leren met ballen, diabolo’s, kegels, linten, ringen, koord en één-wielfietsen. En laat je schminken!
Zin in een leerzame wandelroute? Loop deze zaterdag mee met een van de historische wijktours van Oud Utrecht en Het Lombok Archief. De route start op het molenerf en wordt twee keer gelopen. Aanmelden kan via de website.
Verder zijn er nog veel meer activiteiten op het erf en in de molen. Zo zijn er zoals iedere zaterdag leuke rondleidingen te volgen in de molen en vind je op het erf QR-codes die je meenemen in een korte audiovoorstelling over de molen en het erf.
Zaterdag 25 mei is onderdeel van de zeven zaterdagen feest bij Molen de Ster i.v.m. het 25-jarig jubileum van de herbouw van de molen. Kijk voor het volledige programma op www.molendester.nu/jubileum
Het hele jubileumprogramma is gratis toegankelijk.

Programma 25 mei
SPELEN & de MOLEN
11:00 uur: Historische wijktour 10:30 uur verzamelen
13:00 – 16:00 uur: Rondleidingen in de molen – expositie op de 1ste verdieping
13:00 – 17:00 uur: Smalspoortreintje
13:00 – 17:00 uur: Circus Snor
14:00 – 14:30 uur: Vang lichten door Burgemeester Sharon Dijksma
14:30 uur: Historische wijktour 14:00 uur verzamelen
Toegang is gratis

Cookieinstellingen