Partij voor de Dieren pleit voor rattenparadijs in Kanaleneiland

Foto: Pixabay

De Partij voor de Dieren pleit bij het college voor een ‘rattenparadijs’ in Kanaleneiland. Knaagdieren worden hierbij gevangen en vervolgens uitgezet in een daarvoor aangewezen stadstuin.

In de gemeente Rotterdam wordt een dergelijk ‘rattenparadijs’ op dit moment uitgetest. Hierbij worden de ratten diervriendelijk gevangen en vervolgens uitgezet in een daarvoor aangewezen stadstuin. Op die manier hoopt men de populatie ratten op een diervriendelijke wijze te verkleinen.

De Partij voor de Dieren pleit bij het college ervoor om ook in Utrecht een proef te nemen met een dergelijk ‘rattenparadijs’ waarbij de ratten bijvoorbeeld in Kanaleneiland worden uitgezet. Volgens de Partij voor de Dieren wordt nog te vaak naar gif en klemmen gegrepen in plaats van preventieve maatregelen te nemen zoals het afdichten van rioolbuizen, het opruimen van zwerfafval en het tegengaan van het dumpen van etenswaren voor vogels.

Daarom stelt de Partij voor de Dieren voor dat de gemeente Utrecht met de gemeente Rotterdam in gesprek gaat over dit diervriendelijk initiatief, om te kijken of dit ook iets voor Utrecht is.

Cookieinstellingen