CDA wil meer geld voor aanpak huisjesmelkers

Foto: Wikimedia Commons

Het CDA wil meer geld voor de aanpak van huisjesmelkers, illegale bewoning, adresfraude en asociaal rijgedrag van scooters door de handhaving. Daarvoor pleitte de fractie gisteren in de commissie tijdens de behandeling van het Handhavingsprogramma 2017.

CDA Utrecht ontdekte in 2016 dat er €600.000,- op de plank dreigde te blijven liggen bij de gemeente. Door de inzet van het CDA wordt dit bedrag nu extra ingezet voor veiligheid. Het college deed een voorstel voor de besteding van dit bedrag, maar het CDA ziet ruimte om het geld beter te verdelen, waardoor er meer ingezet kan worden op huisvesting en verkeersoverlast.

CDA wil meer geld voor het opsporen en aanpakken van huisjesmelkers. In een stad waar de vraag naar studentenwoningen groter is dan het aanbod, krijgen pandjesbazen des te meer ruimte om hier misbruik van te maken. Daarom moet de gemeente meer inzetten op een jacht naar deze huisjesmelkers. Ook wil CDA een hardere aanpak van illegale bewoning en van adresfraude. Zulke overtredingen zijn volgens het CDA ondermijningen van de rechtvaardigheid en verdienen daarom extra handhaving.

Daarnaast mag er van het CDA meer inzet van handhaving op bezorgscooters (en – fietsers) die zich misdragen. Asociaal rijgedrag is voor veel bewoners een doorn in het oog. Hardere aanpak hiervan zal de verkeersveiligheid ten goede komen.

Cookieinstellingen