En wéér is Utrechts Stedelijk Gymnasium NK Debatteren

Wederom de beste...!
Wederom de beste...!
Foto: u-talent.nl

UTRECHT – Voor de vierde keer op rij heeft het Utrechts Stedelijk Gymnasium (USG) in Utrecht-Oost het Nederlands Kampioenschap debatteren voor scholieren gewonnen. En mag Romée Lind van USG zich weer de beste individuele debater noemen. Dit meldt RTV Utrecht.

Het debattoernooi, een initiatief van Stichting Nederlands Debat Instituut ter bevordering van het debatonderwijs, werd gehouden bij de Universiteit Utrecht. Tijdens de eindronde van het kampioenschap streden zaterdag 32 teams die zich via voorronden hadden gekwalificeerd voor de finale voor de winst. In totaal deden 400 scholen mee aan het kampioenschap.

Romée Lind van het Utrechts Stedelijk Gymnasium werd – evenals vorig jaar – door de jury opnieuw aangewezen als beste individuele debater. Voorafgaand aan de finale zei ze voorzichtig “te hopen dat het nu weer lukt”. In de finale moest ze het dit jaar met haar team opnemen tegen een andere school uit de regio: het Christelijk Lyceum Zeist. Het debat ging over een automatisch basisinkomen voor iedereen. De jury oordeelde uiteindelijk dat het Utrechts Stedelijk Gymnasium de betere argumenten had.

De prijs voor beste nieuwkomer in de finaleronde ging naar het Nieuwe Lyceum uit Bilthoven.

Bron: rtvutrecht.nl

 

Cookieinstellingen