13e Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

Foto: IKFU, Youtube

UTRECHT – Violiste Janine Jansen haalt van 29 juni tot en met 3 juli kamermuziek van het hoogste niveau terug naar Utrecht met het Internationaal Kamermuziek Festival. Vijf dagen lang zijn er naast evenementen in TivoliVredenburg volop concerten op bijzondere locaties in de binnenstad.

De beroemde violiste Janine Jansen stelde het programma samen van haar laatste editie van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht (IKFU) en nodigde een aantal fantastische musici uit. Utrecht verwelkomt tenor Ian Bostridge, klarinettist Martin Fröst, violisten Boris Brovtsyn en Julian Rachlin, cellisten Steven Isserlis, Jens Peter Maintz en Torleif Thedéen, altviolisten Lawrence Power en Amihai Grosz en pianisten Itamar Golan en Eldar Nebolsin.

Programma
Janine Jansen speelt op vrijdagavond met tenor Ian Bostridge Vaughan Williams’ On Wenlock Edge. Ian Bostridge zingt de complete Winterreise van Schubert, het stuk waar hij ook een lijvig boek over schreef. Zaterdagmiddag staat de feestelijke familievoorstelling Het carnaval der dieren van Camille Saint-Saëns op de rol. De Grote Zaal van TivoliVredenburg wordt hiervoor omgetoverd tot een heuse circusarena. Bezoekers kunnen fietsen van strijkkwartet naar blokfluittrio en wandelen van de Oude Hortus of Maltezerhuis naar de Lutherse Kerk. Voor de kinderen is er de dreumesvoorstelling Zwier en de 4+ voorstelling Meneer Tobias en het Zwarte Monster.

Op zondagmiddag 3 juli neemt het festival afscheid van Janine met een van de mooiste stukken uit het kamermuziekrepertoire: het Octet van Mendelssohn. Celliste Harriet Krijgh neemt vanaf 2017 de rol van Janine Jansen over als programmeur van het festival.

Kaarten bestellen
Kaarten voor het laatste Internationaal Kamermuziek Festival van Janine Jansen kunt u bestellen op www.kamermuziekfestival.nl. Op deze site is ook het complete programma van het IKFU in te zien.

Bron: Provincie Utrecht

 

Cookieinstellingen