Omstreden imams niet welkom bij Partycentrum Overvecht

UTRECHT – Een aantal zeer omstreden islampredikers was van plan om op zondag 1 maart naar Utrecht te komen voor een ‘benefietgala’. In het Partycentre Luxury in de woonwijk Overvecht zouden vier gastsprekers aan het woord komen ten bate van ‘Palestina, Birma, Turkistan en Zuid-Marokko’. Zij zijn – nu blijkt dat het om haatimams gaat – niet welkom bij het Partycentrum.

Een van hen is de uit Heesch afkomstige islamprediker Abdul-Jabbar van de Ven. De van origine Nederlandse imam is niet onomstreden en deed in het verleden verschillende radicale uitspraken. Zo zou hij een voorstander zijn van de jihad. De organisatie World Wide Relief wil binnenkort naar eigen zeggen giften inzamelen voor het goede doel. Een van de locaties is een partycentrum in Utrecht.

Woordvoerder Erik Suik van de gemeente Utrecht zou tegenover Omroep Brabant te kennen hebben gegeven dat de gemeente de bijeenkomst – voor zover bekend – laat doorgaan. Utrecht bekijkt nog in hoeverre de bijeenkomst gevaarlijk kan zijn. “We laten ons hierbij leiden door de actualiteit”, aldus Suik. Overigens is het niet de eerste keer dat Utrecht met zulke bijeenkomsten heeft te maken. In het verleden gebeurde dat volgens Suik ook al. World Wide Relief is al langer actief.

In Den Haag hebben Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt (CDA) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) vrijdagochtend Kamervragen gesteld over deze benefietgala.
Cookieinstellingen