Kindermuziekweek bij De Utrechtse Muziekschool

mrt 21 2023, 12:24 Kunst & Cultuur
kinderen ontdekken muziek kleiner
Muziek maken & muziek luisteren: tijdens de Kindermuziekweek (24 maart tot en met 2 april) verzorgt De Utrechtse Muziekschool diverse activiteiten voor kinderen van 1 tot en met 12 jaar. Volg één van de open lessen bij onze vestigingen aan het Domplein in hartje Utrecht en op de CultuurCampus in Vleuterweide. Of kom luisteren naar onze Jonge Talenten in TivoliVredenburg of bij het Domstad Jeugd Orkest in de Marnixzaal!
Open lessen
In de Kindermuziekweek kan je kind gratis proeven aan een van de lessen Muziek voor de Allerkleinsten (1-3 jaar)*, Spelen Met Muziek (4-5 jaar), Kinderen Ontdekken Muziek (6-9 jaar) of Kinderen Ontdekken Klassiek (9-12 jaar). Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je kind snel aan via DUMS.nl
! De Utrechtse Muziekschool laat weten of je kind een plekje heeft voor de open les.
*Let op: bij Muziek voor de Allerkleinsten doe je als ouder één op één mee met je kind.
Jong Muziektalent van Utrecht op het Rabo Open Stage
Op zondag 2 april schitteren de jonge cursisten van TraieCtum in de hal van TivoliVredenburg. Ze spelen werk van klassiek tot Coldplay. Toegang is gratis!
Sinds een succesvolle auditie afgelopen oktober werken de Utrechtse jongeren bij De Utrechtse Muziekschool (DUMS) onder de noemer TraieCtum elke zaterdagmiddag hard aan hun muzikaal talent. Wekelijks repeteren ze in hun vaste ensemble of band onder leiding van een coach van DUMS. Daarnaast ontvangen zij elke week een gastles van een conservatoriumdocent, aanvullende lesmodules en masterclasses van UJazz en de Nederlandse Strijk Kwartet Academie.
Tijdens dit concert laten deze jonge musici de stukken horen waar ze de afgelopen maanden aan gewerkt hebben.
Jong Muziektalent van Utrecht
Zondag 2 april 2023
Rabo Open Stage, Hal TivoliVredenburg
Tijden 14.15 - 14.45 uur en 15.15-15.45 uur
Toegang gratis
Domstad Jeugd Orkest : Peter en de Wolf
Een fantastisch muzikaal sprookje! Dat is het verteltheaterstuk Peter en de Wolf, in 1936 door Prokofjev geschreven als middel om kinderen vertrouwd te maken met de klanken van muziekinstrumenten in een symfonieorkest. Ruim 85 jaar later staat het nog altijd als een huis. Op de slotdag van de Landelijke Kindermuziekweek speelt het Domstad Jeugd Orkest deze klassieker met veel plezier bij DUMS in huis. Kom genieten van dit prikkelende stuk, met live-verteller.
Het Domstad Jeugd Orkest bestaat uit enthousiaste tienermusici en speelt originele symfonische werken, zoveel mogelijk in de originele bezetting.
Domstad Jeugd Orkest : Peter en de Wolf
Marnixzaal, De Utrechtse Muziekschool
Domplein 4 Utrecht
Aanvang 11.00 uur
Tickets à €10,00 zijn verkrijgbaar via DUMS.nl