Bigbands en Vrijheidssoep tijdens Bevrijdingsdag in ZIMIHC theater Stefanus

mei 01 , 11:56 Kunst & Cultuur
byu
Op Bevrijdingsdag komen drie bigbands samen in het Utrechtse ZIMIHC theater Stefanus voor een avond vol muzikale hoogtepunten. Een internationale avond met drie optredens van studenten uit Utah (VS), Stuttgart (Duitsland) en Utrecht.
Showbigband Allmand Chaoten Orchester
Het energieke Allmand Chaoten Orkest uit Stuttgart brengt een mix van klassieke bigbandmuziek, latin, jazz, swing, funk en rocknummers ten gehore. Gehuld in rode overalls en met de Pink Panther als mascotte, zorgen zij voor een onvergetelijke show.
Bekroonde BYU Jazz Band
Het ensemble van BYU betovert het publiek met swing, blues, jazz, latin en fusionstijlen. Enkele van de beste en meest veelzijdige musici van Brigham Young University spelen, arrangeren en componeren voor dit bekroonde ensemble.
Dampende beats bij de Utrechtse Studenten Bigband
De Utrechtse Studenten Bigband staat garant voor dampende beats, moddervette solo's en opzwepende ritmes. Deze swingende studenten maken van iedere gelegenheid een feestje en zijn graag geziene gasten op festivals, feesten en gala's.
Schuif aan bij de Vrijheidssoep
Voorafgaand aan het muzikale festijn kunnen bezoekers genieten van de Vrijheidssoep, aangeboden in het kader van Bevrijdingsdag. Deze superlekkere maaltijdsoep is helemaal gratis. Chef en YouTube-fenomeen Nick Toet heeft dit jaar het recept bedacht. Programma Utrecht Blaast Utrecht heeft een indrukwekkende geschiedenis van blaasmuziekorkesten, waarvan de meeste al meer dan een eeuw bestaan. International Bigband Extravaganza is onderdeel van Utrecht Blaast: een programma die deze muziek viert en promoot. ZIMIHC, podium voor amateurkunst, faciliteert dit.