Verkoop pand Stadhuisbrug inclusief huurder Broese

Boekhandel Broese in 2006
Boekhandel Broese in 2006
Foto: Wikipedia, CC BY-SA 3.0

De gemeente wil het pand aan de Stadhuisbrug, waarin nu nog de Bibliotheek en Broese Boekverkopers gevestigd zijn, verkopen. De Bibliotheek wil naar het voormalige Postkantoor aan de Neude. Zodra er zekerheid is over het moment van vertrek van de Bibliotheek, kan het pand in de markt worden gezet. In de verkoopprocedure neemt de gemeente Broese onder de huidige huurcondities en op de huidige plek mee.

Afgelopen jaar voerde de gemeente verkennende gesprekken over de voorgenomen verkoop met de familie Van Doorn, eigenaar van Broese Boekverkopers en huurder van het gemeentelijke pand aan de Stadhuisbrug. Er is onderzocht of Broese voorafgaand aan de verkoop naar een ander deel van het pand zou kunnen verhuizen waar ze over meer en tegelijk minder dure meters zou kunnen beschikken. Jos van Eldonk (Common Affairs) verrichtte hiervoor in opdracht van de gemeente en Van Doorn een zogenoemde massastudie. De verwachting was dat het pand daardoor voor een potentiƫle eigenaar betere exploitatiemogelijkheden zou krijgen, waardoor een hogere verkoopopbrengst mogelijk werd.

Uiteindelijk bleek de zekerheid voor de lange termijn die Broese wilde in ruil voor concessies ten aanzien van de plek in het pand, niet te verenigen met de gemeentelijke verantwoordelijkheid voor een onvoorwaardelijke inschrijfprocedure. Daarom is besloten om Broese onder de huidige huurcondities en op de huidige plek mee te nemen in de verkoopprocedure van het pand. De familie Van Doorn probeert met de nieuwe eigenaar tot overeenstemming te komen over een interne verhuizing en een nieuw huurcontract. Het onderzoek van Common Affairs vormt waar mogelijk de basis voor de toekomstige indeling van het pand.

Cookieinstellingen