Burgemeester Dijksma opent deuren Dutch Health Week

Foto: Rubel Philipse

Burgemeester Sharon Dijksma heeft gisteren samen met Jeroen van Hooff (CEO Koninklijke Jaarbeurs) en Cor Jansen (directeur-bestuurder Utrecht Marketing) de Dutch Health Week feestelijk geopend. Domstad Utrecht bruist tot en met zondag 14 april als ‘Utrecht, Heart of Health’. In ziekenhuizen, musea en sportclubs verspreid door de stad vinden tijdens Dutch Health Week allerlei activiteiten plaats voor bewoners en zorgprofessionals. Van een sportles, een concert van het alzheimerkoor, een expositie bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), een open dag bij bloedbank Sanquin tot verschillende vakbeurzen.

Dutch Health Week is een jaarlijks evenement in stad en regio Utrecht voor alle bewoners en zorgprofessionals. De week geeft de stad Utrecht de kans zich te presenteren als dé regio die het meeste wil bijdragen aan een gezonde, duurzame samenleving. Utrecht Marketing zorgde gisteren voor een bruisende opening vol zang, dans en muziek. Cor Jansen: “Ik kijk enorm uit naar komende week en ben trots dat onze Culturele Zondag onderdeel is van het mooie programma. Met Dutch Health Week geven we samen met veel partners vorm aan wat gezondheid betekent voor bewoners.” Ook Jaarbeurs draagt met haar zorgvakbeurzen bij aan een gezonde stad Utrecht. Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “Ik ben trots op Dutch Health Week waarmee we naast onze zorgvakbeurzen kunst, cultuur, sport, horeca, hotels en de gehele stad Utrecht meenemen op onze ‘healthy’ reis. Samen met onder andere de gemeente Utrecht, Utrecht Marketing, FC Utrecht en Centraal Museum zetten we een inspirerend meerdaags festival neer voor bewoners en zorgprofessionals over gezondheid en zorg. Ik verheug me op een week vol gezonde beleving.”

Kunst
Verspreid door de stad, in diverse wijken is er een gratis programma vol theater, dans, muziek, film, literatuur, beeldende kunst en workshops. Neem bijvoorbeeld de HKU die in samenwerking met Health Hub Utrecht de tentoonstelling in het stadskantoor verzorgt. Ook studenten van het ROC Midden Nederland gaan komende week in gesprek met beursbezoekers en bewoners over hun leefstijl. Zorginstellingen gooien hun deuren open voor bewoners van Utrecht. En wie gezond wil eten, kan op heel veel plekken terecht. Het is echt een evenement van en door de stad. Ook het Centraal Museum zet haar deuren open voor een speciale rondleiding in samenwerking met UMC Utrecht waarin de focus ligt op ‘Medische ervaring verrijken met de wereld van kunst’. Bart Rutten, directeur Centraal Museum: “We zijn trots op onze stad die haar bijdrage levert aan het bevorderen van gezondheid en welzijn voor iedereen. Met het brede scala aan evenementen en initiatieven die deze week georganiseerd worden weet Dutch Health Week bruggen te slaan. Want naast de zorg draagt ook kunst bij aan welzijn.”

Dutch Health Week is van iedereen en wordt ondersteund door Koninklijke Jaarbeurs, Utrecht Marketing, ROM Utrecht Region, Economic Board Utrecht en Gemeente Utrecht.

Cookieinstellingen