Diakonessenhuis investeert 72 miljoen euro in renovatie en nieuwbouw

Foto: Diakonessenhuis

Het Diakonessenhuis heeft een lening afgesloten voor 40 miljoen euro. Met die lening investeert het ziekenhuis tot en met 2025 in totaal 72 miljoen in duurzame, eigentijdse gebouwen op locatie Utrecht. De ver- en nieuwbouw is steeds in een ander deel van het ziekenhuis. Zo kan het ziekenhuis open blijven en goed bereikbaar.

Met de officiële ondertekening van deze lening start de uitvoer van het strategisch vastgoedplan van het Diakonessenhuis. De 72 miljoen euro is bestemd voor de eerste stap van 2022 – 2025. Behalve een aantal interne renovaties komt er deze periode een nieuwe vleugel voor het ziekenhuis.
Het vastgoedplan heeft 2055 als horizon. Het ziekenhuis plant en bouwt steeds in stappen van vijf jaar. Het vastgoedplan biedt op die manier heldere kaders, maar ook voldoende ruimte voor flexibiliteit.
Lid Raad van Bestuur Martijn Wiesenekker: “We zijn blij dat we hier nu staan: er ligt een goed doordacht, maar ook flexibel plan voor de toekomst van ons ziekenhuis. Een toekomst, waarnaar we met vertrouwen kijken en die we steeds in stappen van vijf jaar dichterbij gaan brengen. Niemand kan immers voorspellen, welke vragen er over 15 jaar aan ons gesteld worden. Eén ding is helder: we staan bekend om onze mensgerichte zorg, en dat blijft altijd bovenaan aan. We zijn en blijven hét vertrouwde stadsziekenhuis van – en in- Utrecht, op onze huidige plek in de stad.”
Het Diakonessenhuis heeft drie locaties. Op alle drie de locaties investeert het ziekenhuis in (nieuwe) gebouwen. Op de locatie Utrecht vindt acute en complexe zorg voor stad en streek plaats: spoedeisende hulp, een OK-complex, intensive care, eerste hart hulp, geboortecentrum en diagnostiek. In Zeist is de niet spoedeisende, laag-complexe zorg: electieve planbare chirurgie en geriatrie. In Doorn zijn er poliklinische voorzieningen, waaronder radiologie. Daar betrok het ziekenhuis dit jaar een nieuw gebouw, het Zonnehuis, samen met andere zorgaanbieders.

Cookieinstellingen