Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie haalt tweede groep Oekraïense kinderen naar Nederland

Foto: Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Een medisch team van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie vliegt vandaag opnieuw met een speciale vlucht naar Krakau in Polen. Er worden 19 kinderen met kanker en hun gezinnen opgehaald. Het Máxima gaat de behandeling van deze kinderen voortzetten in Nederland.

De kinderen zijn vanuit het ziekenhuis in Lviv over de grens gebracht en opgevangen in een tijdelijk centrum waar een Pools medisch team de zorg heeft overgenomen. De Oekraïense gezinnen worden opgevangen en verdeeld over meerdere Europese landen. Zo gaat er een deel naar het Máxima en reizen anderen naar Duitsland, Spanje of Italië. 
De kinderen die vanavond aankomen, zijn tussen de 2 en 17 jaar. Zij krijgen de uitgebreide, medische zorg die zij nodig hebben. Net als opvang in een gastgezin en psychologische ondersteuning.
Het Prinses Máxima Centrum helpt hiermee in totaal 49 Oekraïense kinderen met kanker. Door de inzet van velen, is voor de groep kinderen die op 14 maart is opgehaald, de behandeling al helemaal voortgezet of opgestart. Dankzij gastgezinnen, tolken, verschillende instanties en hulp van sponsors en vrijwilligers zijn de kinderen en hun gezinnen goed opgevangen. 

Cookieinstellingen