AxionContinu streeft naar 49 % CO2-reductie

Foto:

AxionContinu, het Milieuplatform Zorgsector (MPZ) en de gemeenten Utrecht en IJsselstein gaan samenwerken aan het verduurzamen van de zorgsector. Want ook de zorg wil bijdragen aan een beter klimaat. Doel is om de milieuprestaties van de zorgorganisaties verder te verbeteren en te streven naar 49% CO2-reductie in 2030.

Dat is in lijn met het  regeerakkoord en de landelijke Green Deal Duurzame Zorg. AxionContinu vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren om dit doel te realiseren. Daarom tekenen AxionContinu, MPZ en gemeente Utrecht en IJsselstein vandaag, dinsdag 12 oktober, een overeenkomst. Dat gebeurt in woonzorgcentrum Isselwaerde in IJsselstein.
AxionContinu investeert al jaren in verduurzaming, zoals bij de bouw en renovatie van haar gebouwen. Al vanaf 2016 werkt AxionContinu met de gemeente Utrecht samen om verder te verduurzamen. Nu ligt de wens er om met de gezamenlijke partijen duurzaamheid nog breder aan te pakken en daarmee hun maatschappelijke verantwoording te nemen. Dat zijn ook ambities van AxionContinu, net zoals het tegengaan van voedselverspilling, het verder verminderen van energieverbruik en het inzetten van milieuvriendelijke bedrijfsauto’s etc.
Over twee jaar wil de organisatie het zilveren niveau van de Milieuthermometer Zorg hebben behaald. De woonzorgcentra Isselwaerde, De Ingelanden en Voorhoeve van AxionContinu doen mee.
De Milieuthermometer Zorg geeft praktische handvatten om daadwerkelijk duurzamer te werken en om dit te kunnen laten zien aan medewerkers, cliënten, bezoekers en belanghebbenden zoals zorgverzekeraars en gemeenten. De Milieuthermometer Zorg is ontwikkeld door MPZ (een vereniging voor en door de zorg) in samenwerking met SMK (Stichting Milieukeur).
De gemeenten IJsselstein en Utrecht erkennen dat het voor zorgorganisaties, zoals AxionContinu een grote opgave is om duurzamer te gaan werken. Omdat AxionContinu al veel maatregelen heeft genomen, zijn zij al aardig op weg. Nu moeten de laatste stappen nog worden genomen. De Gemeenten ondersteunen dit door het verminderen van de regeldruk bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Ook stimuleren zij de eigen verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid bij zorgorganisaties.
De ondertekening van de overeenkomt is een stap in het samen duurzamer maken van de zorgsector.
 

Cookieinstellingen