Anita Meyer nieuwe ambassadeur Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Foto: Mark Uyl

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie heet Anita Meyer welkom als nieuwe ambassadeur in een bijzondere maand. In september is de Childhood Cancer Awareness Month: een maand waarin wereldwijd wordt stilgestaan ​​bij kinderkanker. Anita Meyer zal zich net als de andere ambassadeur van het centrum inzetten. De andere ambassadeurs van het Prinses Máxima Centrum zijn Chantal Janzen, Bas Smit, Maan, Robert Doornbos, Chantal Bles, Sunnery James & Ryan Marciano, Jacques Vriens en Dafne Schippers.

Anita Meyer: ‘Ik ben vereerd dat ik als ambassadeur een bijdrage mag leveren aan het Prinses Máxima Centrum. Ik draag dit gespecialiseerde centrum voor kinderoncologie een warm hart toe. Wanneer je in dit ziekenhuis moet verblijven, is dat natuurlijk een enorme zware tijd. Niet alleen voor het kind dat ziek is, maar ook voor de broertjes, zusjes en (groot)ouders. Er is veel geld nodig voor onderzoek en om de kwaliteit van leven voor kinderen met kanker in de toekomst te verbeteren. Met natuurlijk als doel dat zo min mogelijk kinderen aan kanker zullen overlijden.’
Rob Pieters, medisch directeur Prinses Máxima Centrum, lid Raad van Bestuur en hoogleraar kinderoncologie: ‘Dat we Anita Meyer als nieuwe ambassadeur mogen verwelkomen, is fantastisch. Met hulp van onze ambassadeurs kunnen we onze missie duidelijk aan heel Nederland.’

Over het Prinses Máxima Centrum
Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Om kinderen te kunnen genezen van kanker is alle zorg en onderzoek in Nederland geconcentreerd in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Meer dan tien jaar geleden namen ouders en zorgprofessionals hiervoor het initiatief. Op 5 juni 2018 is het nieuwe kinderoncologisch centrum geopend door Koningin Máxima.
Het Prinses Máxima Centrum is het grootste kinderoncologisch centrum van Europa waar zorg en onderzoek nauw met elkaar verweven zijn. Er werken circa 400 wetenschappers samen en meer dan 800 zorgprofessionals intensief samen.

Cookieinstellingen