Karate Kit voor kinderen in Diakonessenhuis

Foto: Diakonessenhuis

Utrechts karatetalent Floris Sujecki bedacht een manier om kinderen die onder behandeling zijn in het Diakonessenhuis meer te laten bewegen: de Karate Kit. Daarin zit een reactiebal met bijbehorende instructies. Kinderen kunnen daarmee zelf oefenen en trainen op reactiesnelheid en coördinatie.

“De bal is niet rond, maar heeft een soort bobbels”, legt Floris uit, “daardoor weet je nooit welke kant ‘ie op stuitert.” Het vraagt een goede conditie en reactievermogen om de bal weer op te vangen. Op die manier kunnen kinderen altijd en overal op een leuke manier bewegen. 
“De noodzaak voor kinderen om te bewegen is in coronatijd groter dan ooit”, vertelt Marike Stadermann, kinderarts-allergoloog in Diakonessenhuis. Het is erg belangrijk voor kinderen om te sporten en in beweging te zijn. Tijdens de lockdown was dat niet vanzelfsprekend: veel sporttrainingen en gymlessen gingen niet door. 
Floris bracht de Karate Kits zelf naar het Diakonessenhuis. Marike heeft de eerste pakketjes inmiddels uitgedeeld aan kinderen die onder behandeling zijn bij het Allergiecentrum. “Zij vinden de Karate Kit superleuk”, vertelt ze. 

Cookieinstellingen