Partijen sluiten convenant om zorg thuis voor ouderen in Overvecht te versterken

Foto: pixabay

Steeds meer ouderen hebben de wens om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, ook als er een zorg- of hulpvraag ontstaat. Daarom hebben verschillende partijen in Overvecht een convenant gesloten om de zorg thuis voor ouderen in Overvecht te versterken.

Relatief veel ouderen in Overvecht hebben meervoudig complexe problematiek, een combinatie van maatschappelijke, sociale, psychische en lichamelijke problemen. Goede zorg thuis is dan alleen mogelijk wanneer huisartsen, wijkverpleging en het buurtteam samenwerken.
Er wordt al nauw samengewerkt door de verschillende partijen in Overvecht maar door de toenemende druk op de zorg hebben de partijen besloten om de samenwerking te intensiveren. Zo kan de kwaliteit van zorg voor de kwetsbare doelgroepen verder worden verbeterd en kan de best mogelijke zorg worden geleverd. Om de samenwerking te onderstrepen hebben de partijen de afspraken vastgelegd in een convenant.
In het convenant staan heldere afspraken die de professionals ondersteunen in het samenwerken rondom én met de client. Er is vastgelegd dat iedereen volgens dezelfde manier werkt. Ook is afgesproken wie de samenwerking rondom de kwetsbare doelgroep coördineert en hoe de zorg wordt geborgd. Tot slot wordt er een overkoepelend platform opgericht waarin de huisartsen, de wijkverpleging en de buurtteams samenwerkingsafspraken maken en knelpunten oplossen.
Door heldere afspraken en kortere lijnen weten verschillende zorgverleners in Overvecht elkaar gemakkelijker te vinden.
Huisartsen, praktijkondersteuners en wijkverpleging kunnen de gestelde verbeteringen echter niet alleen realiseren. Zilveren Kruis en de O&I Utrecht Stad zijn dan ook belangrijke samenwerkingspartners die het convenant mede hebben ondertekend. Het convenant wordt tevens ondersteund door de Gemeente Utrecht. 
Het convenant is ondertekend door: Overvecht Gezond, ONUe, AxionContinu, Careyn, Kleurrijk zorg, BTO Sociaal Utrecht, Buurtzorg, Zorgwacht, Thuiszorg Hart voor Nederland, O&I organisatie Utrecht Stad en Zilveren Kruis en wordt ondersteund door de Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen