Tussenvoorziening biedt plek voor dak- en thuislozen met een LHBTIQ+ achtergrond

Foto: gagnonm1993 via pixabay

Stichting de Tussenvoorziening heeft per 1 februari ‘overbruggingsplekken’ voor dak- en thuislozen met een LHBTIQ+ achtgrond. In een klein groepspand in Utrecht biedt Tussenvoorziening vier veilige overbruggingsplekken voor cliënten voor wie de reguliere opvang niet veilig is of voelt.

Voor deze overbruggingsplek is 24-uurs telefonische bereikbaarheid (geen 24-uurs toezicht). En in een periode van 3-6 maanden gaat Tussenvoorziening, samen met de verwijzer of ketenpartner, op zoek naar een passende vervolgplek.  Twee ervaren collega’s met affiniteit en kennis van de LHBTIQ+ doelgroep nemen de begeleiding voor hun rekening. Ook kunnen zij een ‘match’ maken met een ‘regenboogmaatje’; een vrijwilliger met LHBTIQ achtergrond.
Al langere tijd blijkt volgens Tussenvoorziening uit signalen en onderzoek dat er behoefte is aan een specifiek aanbod voor deze doelgroep.  Daarom startte Tussenvoorziening in 2020 met een kleine keten bestaande uit Stichting de Tussenvoorziening, het Leger des Heils, Lister en Moviera. De vier overbruggingsplekken vormen een pilot van een jaar. In dit jaar wordt bekeken of het aanbod aansluit en hoe het nog beter vormgeven kan worden met de samenwerkingspartners in de regio.

Cookieinstellingen