Volgende week start vaccinatie op terrein Jaarbeurs

Foto: pixabay

Nadat de GGD op 8 januari in Houten is gestart met de vaccinatie van zorgpersoneel, start de GGD volgende week, op dinsdag 2 februari, met vaccineren in Utrecht op het terrein van de Jaarbeurs. Op deze locatie kunnen dagelijks 2800 mensen gevaccineerd worden.

De GGD opent voor het vaccineren van ouderen in de provincie Utrecht op korte termijn zeven vaccinatielocaties waaronder een XL-locatie in de gemeente Utrecht, in het Jaarbeurscomplex (hal 4). De GGD heeft, in samenspraak met de gemeente Utrecht, voor deze locatie gekozen vanwege de centrale ligging in de stad en de goede bereikbaarheid. Bovendien was de Jaarbeurs onmiddellijk beschikbaar.
De vaccinatielocatie zal zeven dagen per week geopend zijn, van 8.00 – 20.00 uur. Op de locatie kunnen dagelijks ruim 2800 mensen gevaccineerd worden, afhankelijk van het aantal beschikbare vaccins.
Inwoners van de regio Utrecht vanaf 60 jaar krijgen vanaf de komende week een uitnodiging van het RIVM, om op een landelijk telefoonnummer een afspraak te maken. Niet mobiele ouderen worden via de huisartsen gevaccineerd.
De vaccinatie van 90-plussers is inmiddels gestart. Eind deze week ontvangen 85-plussers een uitnodiging en vanaf 2 februari 80-plussers. De volgorde van vaccineren is van oud naar jong.
Mobiele 60-plussers uit de regio worden in februari uitgenodigd om zich te laten vaccineren. Na het vaccineren van 60-plussers worden de Jaarbeurs ook de vaccinatielocatie voor inwoners uit Utrecht van 18 tot 60 jaar. De planning voor deze leeftijdsgroep wordt bepaald door het ministerie van VWS en het RIVM. De Jaarbeurs zal naar verwachting als vaccinatielocatie in gebruik zijn tot eind augustus 2021.

Reacties