Koningin Máxima steekt gasten en begeleiders TussenVoorziening hart onder de riem

Foto: TussenVoorziening

Op dinsdagmiddag 14 april kreeg TussenVoorziening een bijzonder telefoontje. Koningin Máxima belde de instelling via beeldbellen. Zij wilde graag weten hoe het in deze periode gaat met de gasten en begeleiders op de daklozenopvang. Hoe gaan de bewoners en begeleiders nu met elkaar om?

Via beeldbellen sprak de Koningin met medewerkers van de NoiZ (nachtopvang in Zelfbeheer). Deze opvanglocatie is sinds kort een 24-uursopvang voor dakloze mensen. Ze sprak haar waardering uit over het werk van TussenVoorziening en leefde mee met de mensen die dak- en thuisloos zijn.
De opvanglocaties van TussenVoorziening zijn nog steeds open. Want hoe kun je anders thuisblijven als je geen thuis hebt? Wel gelden er beperkende maatregelen. Daarvoor heeft TussenVoorziening haar opvanglocaties anders moeten inrichten. Kleinschaliger en voor een ‘uitgedunde’ doelgroep. Ook is Tussenvoorziening in één week tijd overgegaan van een nachtopvang naar een 24-uursopvang.
“Het verbaast mij dat het in zo’n korte tijd toch goed is gegaan. We moeten nog wel puntjes op de i zetten hoor. Zo proberen we iedereen te betrekken om goed schoon te maken. Dat moeten we nog wel aanscherpen. Sommige gasten zijn dat niet gewend”, vertelt Elyas (beheerder) aan de Koningin. Frank (werkbegeleider) vertelt dat de eerste coronabesmetting op de opvang is geweest. “Gelukkig was de NoiZ daar goed op voorbereid. Deze gast is naar een van onze quarantainewoningen gebracht.”
De koningin sprak ook met Jules, de bestuurder van TussenVoorziening. Hij benadrukt dat de opvang van mensen in hun eigen woning altijd de beste oplossing is. “We zijn heel blij dat we een aantal mensen versneld konden doorplaatsen naar een eigen woning. Graag zien wij deze oplossingen als de nieuwe standaard. Ook als de coronacrisis straks voorbij is.”

Reacties