Martin den Hartog nieuwe voorzitter raad van bestuur AxionContinu

Foto: Edwin Riekens

Martin den Hartog is met ingang van 1 maart 2020 de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van AxionContinu. Hij volgt Eliane Thewessen op, die in december 2019 afscheid nam. Martin den Hartog vormt samen met Marie-Claire van Hek, die in september 2019 als bestuurder begon, de tweehoofdige raad van bestuur van AxionContinu.

Martin den Hartog heeft ruime bestuurlijke ervaring in de zorg, onder meer in de ouderenzorg, gehandicapten- en jeugdzorg en bij het CIZ. Hij is van oorsprong verpleegkundige en gezondheidswetenschapper en is gepromoveerd aan de Universiteit van Tilburg.
Martin is op dit moment bestuurder bij Avoord Zorg en Wonen, een organisatie voor verpleging, verzorging, thuiszorg en welzijn. Avoord verleent zorg vanuit een zes locaties en een hospice in de omgeving van Etten-Leur. Bij Avoord heeft Martin zich ingezet voor samenwerking en vernieuwing in de zorg.
Daarnaast heeft hij diverse nevenfuncties zoals voorzitter van de Associatie Hospicezorg Nederland en bestuurslid van Stichting Topcare, die als doel heeft om de zorg en kwaliteit van leven voor cliënten in de ouderenzorg continu te verbeteren door innovatie en onderzoek.
Martin gaat zich binnen AxionContinu richten op de zorginhoudelijke portefeuille, wetenschap en onderzoek. Marie-Claire van Hek geeft sturing aan financiën, bedrijfsvoering, vastgoed en digitalisering.
Harrie Bosch, voorzitter van de Raad van Toezicht, is blij met de komst van de nieuwe bestuurder: “De raad van bestuur heeft de taak om de toekomstige uitdagingen in de ouderenzorg het hoofd te bieden: de dubbele vergrijzing vraagt om verdere ontwikkeling van zorg bij mensen thuis, betere inzet van digitalisering en het binden en boeien van medewerkers. Nauwere samenwerking met andere partijen in de regio Utrecht hoort daar bij. Deze omvangrijke ontwikkelingen zijn door AxionContinu vertaald in ambities die in een meerjarenbeleid zijn vastgelegd: AxionContinu wil dé werkgever in de zorg zijn, dé expert en dé samenwerker in de zorg. We hebben er alle vertrouwen in dat de nieuwe raad van bestuur hier op een goede manier invulling aan gaat geven. ”
AxionContinu biedt wonen, zorg en revalidatie, thuis of in één van de 15 locaties in Utrecht en omgeving. Ruim 2000 medewerkers en 1000 vrijwilligers bieden zorg en ondersteuning aan ruim 2500 cliënten.

Cookieinstellingen