Gita Gallé treedt toe tot raad van bestuur Prinses Máxima Centrum

Foto: Prinses Maxima Centrum

Mevrouw drs. Gita Gallé treedt met ingang van 1 april 2020 toe tot de raad van bestuur van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Als bestuurslid wordt zij verantwoordelijk voor het algemene beleid , financiën en de bedrijfsvoering van het Centrum. Samen met de huidige twee bestuursleden prof. dr. Rob Pieters, verantwoordelijk voor zorg en opleiding, en prof. dr. Alexander Eggermont, verantwoordelijk voor research, vormt Gita Gallé vanaf 1 april 2020 de voltallige collegiale raad van bestuur van het Prinses Máxima Centrum.

Gita Gallé heeft zeer ruime bestuurlijke ervaring in de zorg. De laatste jaren was zij bestuursvoorzitter van het Deventer Ziekenhuis. Daarvoor was zij bestuurslid van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Ook was zij jarenlang directeur van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). De raad van commissarissen is bijzonder verheugd met de komst van Gallé. Met haar ruime bestuurlijke ervaring, kennis van de zorg en competenties is zij de aangewezen persoon om bij te dragen aan de volgende fase van het Prinses Máxima Centrum en de doorontwikkeling als top kinderoncologisch zorg- en researchcentrum. Gita Gallé is zeer gedreven en haar ambities passen als geen ander bij de ambities en missie van het Centrum, aldus de raad van commissarissen.
Diana Monissen treedt officieel met ingang van 1 februari 2020 terug als bestuursvoorzitter; in februari zal zij zaken overdragen. Op woensdagmiddag 29 januari 2020 neemt Diana Monissen tijdens een bijeenkomst afscheid van relaties en stakeholders.

Cookieinstellingen