Onrust naar aanleiding van verhuizing bewoners verzorgingshuis Careyn

Foto: Careyn

De gedwongen verhuizing van bewoners van het voormalig verzorgingshuis van Careyn aan de Winklerlaan heeft geleid tot onrust en boosheid. Wethouder Maarten van Ooijen heeft de bestuurders van Careyn gevraagd om deze verhuizing toe te lichten aan de gemeenteraad.

Het gebouw moet worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw die past bij de eisen van de huidige tijd. Careyn geeft aan dat zij de zorg en de veiligheid van de oudere bewoners die verspreid in de hoogbouw wonen niet lang meer kunnen garanderen. Wethouder Van Ooijen heeft bij Careyn aangedrongen op op een zorgvuldig verhuisproces en zorgvuldige communicatie. Het gaat per slot van rekening om personen op hoge leeftijd.
Van Ooijen benadrukt dat de zorg die Careyn op deze locatie biedt onder de Wet langdurige zorg (WIz) valt en daarmee onder de verantwoordelijkheid van de minister van Volksgezondheid. De gemeenten hebben hierover geen zeggenschap. De inkoop van de zorg in het kader van de WIz is belegd bij het zorgkantoor.
De bestuurders van Careyn hebben tegenover wethouder Van Ooijen meermaals benadrukt dat de zorginhoudelijke situatie voor hen de doorslag heeft gegeven voor de geplande verhuizing. De wethouder heeft de bestuurders van Careyn gevraagd om deze zorginhoudelijke keuze nader toe te lichten aan de gemeenteraad. Als de gemeenteraad daartoe behoefte heeft zal de wethouder hiervoor een gesprek met Careyn regelen.

Cookieinstellingen