Careyn legt zich toe op kwetsbare ouderen

Foto: Careyn

Ouderenzorgorganisatie Careyn gaat zich toeleggen op de zorg aan mensen die oud en kwetsbaar zijn. Bedrijfsonderdelen als kraamzorg, jeugdgezondheidszorg en huisartsencentra worden afgestoten.

Dat zegt bestuursvoorzitter Marco Meerdink in het vakblad Zorgvisie magazine. Daarnaast staat een flinke decentralisatie op het programma. Verpleeghuizen van Careyn moeten straks weer bekend staat onder hun eigen naam. De districten in Utrecht en Zuid-Holland krijgen meer zelfstandigheid. De decentralisatie die wordt doorgevoerd, kan op termijn leiden tot statutaire zelfstandigheid. ‘Ik zou dat graag willen. Niet helemaal defuseren en een paar dingen gezamenlijk doen in een heel klein holdinkje, om gezamenlijk vastgoed en ict-deskundigheid in huis te hebben en gedeeltelijk samen in te kopen. Ook zaken als kennis delen, opleiden en onderzoek doen; een eigen Careyn-academie,’ aldus Meerdink.
Meerdink trad een jaar geleden aan in een tijd dat Careyn te kampen had met grote financiële problemen en de organisatie door de Inspectie (IGJ) op de zwarte lijst verpleeghuizen was geplaatst. Het was tot dan toe niet gelukt om de grote organisatie (6500 medewerkers en 20.000 cliënten) op orde te krijgen.
Inmiddels is de financiële situatie sterk verbeterd. Vorig jaar is afgesloten met een minimaal verlies nadat in 2016 nog een negatief resultaat van 4,5 miljoen euro (inclusief reorganisatiekosten) werd geboekt. En Careyn voldoet aan het eerste deel van de aanwijzing die door de insprectie is opgelegd. In november loopt het tweede deel van de aanwijzing af. Meerdink noemt de aanwijzing een ‘terechte draai om de oren van een beperkt aantal mensen’.

Lees ook:

Tekortkomingen Careyn nog niet weggenomen

Utrechtse gemeenteraad bezorgd over Careyn

Marco Meerdink nieuwe bestuursvoorzitter van Careyn

Reacties

article
68761
Ouderenzorgorganisatie Careyn gaat zich toeleggen op de zorg aan mensen die oud en kwetsbaar zijn.
https://utrecht.nieuws.nl/zorg/68761/careyn-legt-zich-toe-op-kwetsbare-ouderen/
2018-07-09T11:36:10+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2017/08/14120400/careyn.png
Zorg