Nieuwe website voor Buurtteams Utrecht

Foto: buurtteams Utrecht

De website van de Utrechtse buurtteams ziet er sinds gisteren anders uit. Buurtteams Utrecht heeft afgelopen maanden hard gewerkt aan de nieuwe website op www.buurtteamsutrecht.nl. De website is een stuk eenvoudiger en overzichtelijker, maar heeft meer informatie.

Bij de ontwikkeling van de website stond een optimale gebruikerservaring centraal. Er is met buurtteammedewerkers, wijkbewoners en klanten van het buurtteam gesproken om te horen wat zij belangrijk vinden om terug te lezen op de website. Daar kwamen veel ideeën uit die zoveel mogelijk in het nieuwe ontwerp zijn meegenomen.
Een van de uitgangspunten die hieruit is gekomen is de toegankelijkheid voor Utrechters die het lastig vinden om iemand in vertrouwen te nemen en om hulp te vragen. Op de website is daarom heldere informatie te vinden verdeeld over zes thema’s, zodat bezoekers van de website direct zien wat ze kunnen verwachten van het buurtteam en waar ze nog meer terecht kunnen en/of wat ze zelf kunnen doen. Ervaringsverhalen van mensen die hulp hebben gehad van het buurtteam, geven een beeld van wat wijkbewoners van hun buurtteam kunnen verwachten. Daarnaast vinden ze snel informatie over hoe ze het team in hun eigen wijk kunnen bereiken. 
De buurtteams zijn er voor alle inwoners, van jong tot oud en voor allerlei hulp- en ondersteuningsvragen. Verspreid over de stad zijn er achttien buurtteams en 2 onderwijsteams. Elk team werkt vanuit een eigen locatie in de buurt. Bij het buurtteam werken verschillende professionele hulpverleners. U kunt bij hen terecht met al uw vragen waar u zelf niet uitkomt. De medewerkers weten wat er speelt bij u in de wijk. En werken samen met allerlei instanties in de buurt.

Reacties