Uitbreiding Utrechts activiteitenaanbod

Foto: gemeente Utrecht

De gemeente vergroot het Utrechtse aanbod van laagdrempelige groepsactiviteiten op de grens van zorg en welzijn. In 2018 kunnen hierdoor ruim 8000 inwoners meewerken en meedoen in iedere wijk. Vooral kwetsbare Utrechters en ouderen doen mee. De deelnemers sporten bijvoorbeeld samen, volgen een cursus, of gaan met elkaar in gesprek tijdens een maaltijd. De gemeente investeert 300.000 euro extra vanaf 2018 vanwege een groeiend aantal deelnemers.

Het groepsactiviteitenaanbod bestaat sinds de zorgtransitie in 2015. Het is voor iedereen toegankelijk en het aanbod is afgestemd op de vraag in een wijk. Wethouder Kees Diepeveen is blij met de uitbreiding: “De aanbieders, inwoners en de gemeente hebben het aanbod samen bedacht en ingevuld. De activiteiten sluiten daardoor goed aan bij de wensen en behoeften van Utrechters. Ik hoor dat mensen graag mee doen, omdat je anderen ontmoet en actief bezig bent. Deelnemers leven op en zijn minder eenzaam.”

Vandaag is wethouder Diepeveen op bezoek geweest bij een van de aanbieders: Inaya Zorg op de Ghanadreef. Op deze plek in Overvecht komen wekelijks in totaal 120 vrouwen en 20 jongeren bij elkaar. De activiteiten richten zich op ontmoeting, voorlichting, empowerment en ontwikkeling. Inaya deelt hier een tuin met de Tussenvoorziening en Abrona, die in het pand ernaast activiteiten organiseren. In deze tuin komen de deelnemers ook meer in contact met de inwoners van Overvecht.

Het complete Utrechtse activiteitenaanbod is te vinden op www.jekuntmeer.nl.

Cookieinstellingen