Tablet helpt ouderen in Utrecht Oost contacten te leggen

Foto: pixabay

In Utrecht Oost is bij 25 ouderen sinds september een soort tablet geïnstalleerd die hen helpt om makkelijk contacten te leggen met wijkgenoten of familieden, spelletjes te spelen, de buurtkrant te lezen een overzicht van alle activiteiten in de wijk te krijgen. Dat meldt Economic Board Utrecht.

De tablet helpt ouderen bij activiteiten en apps inzichtelijk maken, ondersteunt bij initiatief nemen en geeft de mogelijkheid alles tot aan vervoer te regelen. Persoonlijk contact is hierbij heel belangrijk. Daarom worden de ouderen tijdens het project begeleid door een persoonlijke ouderenadviseur die alle vragen voor ze kan beantwoorden.

Wijkinformatiepunt Utrecht Oost informeert via de tablet over alle wijkactiviteiten, die met veel enthousiasme en interesse door de ouderen worden ontvangen. Bijvoorbeeld een drukbezochte high tea.

Naar aanleiding van de pilot blijkt dat andere wijken in Utrecht en buiten de regio enthousiast zijn over het project, dat ze deze ook naar hun eigen wijk willen halen. De pilot in Utrecht Oost loopt nog tot en met december. Hierna komt er mogelijk een vervolg voor een langere periode met meer wijken en meer ouderen. 

De buurtbewoners uit Utrecht Oost en Wijkinformatiepunt Utrecht Oost waren op zoek naar een manier om ouderen te activeren. Het Taiwanese bedrijf Quanta Computers was juist op zoek naar een plek in Europa om een proef te draaien met dit product. De Taiwan Globalization Network (TGN) en Economic Board Utrecht (EBU) hebben daarop beide partijen met elkaar in contact gebracht. Ook gemeente Utrecht, Uzelf en ROC Midden Nederland zijn bij dit initiatief betrokken.

Reacties

article
66530
In Utrecht Oost is bij 25 ouderen sinds september een soort tablet geïnstalleerd die hen
https://utrecht.nieuws.nl/zorg/66530/tablet-helpt-ouderen-utrecht-oost-contacten-leggen/
2017-12-05T11:11:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2017/12/05110853/bar-621033_1920.jpg
Zorg