Staatssecretaris Van Rijn: ‘Op korte termijn geen financiële problemen bij Careyn’

Foto: Careyn

Volgens staatssecretaris Van Rijn van VWS blijkt uit de hem ter beschikking gestelde informatie dat er op korte termijn geen financiële problemen zijn bij zorginstelling Careyn. In oktober komt de inspectie met haar bevindingen over de kwaliteit van de zorg bij Careyn. Van Rijn antwoordt dit op vragen van SP-Kamerlid Marijnissen.

Careyn kampt al langer met problemen rondom de kwaliteit van zorg en organisatie. Volgens Van Rijn zijn het nieuwe bestuur van Careyn en de medewerkers hard aan het werk met het verbeteren van de kwaliteit van zorg en het op orde brengen van de financiën.

Volgens Van Rijn is er sprake van een hoog ziekteverzuim en een lastige arbeidsmarkt in de regio Utrecht. Careyn voert daarom een grootschalige wervingscampagne en zet in op behoud van bestaande werknemers, ondermeer door een actief scholingsbeleid.

Wat betreft de financiële problemen bij Careyn laat van Rijn weten dat er inmiddels een nieuw bestuur bij Careyn is aangetreden die de vernieuwing heeft ingezet en dat werkt aan een nieuw plan met bijbehorende begroting.

Cookieinstellingen