Bewoners ’t Huis aan de Vecht gaan kamperen

Foto: Pixabay

Wie heeft er niet vroeger een keertje in een tentje gekampeerd en bij een kampvuur liedjes gezongen? Om dit gevoel bij bewoners van ’t Huis aan de Vecht nog eens terug te halen, wordt vanaf dinsdagmiddag 20 juni tot en met vrijdagochtend 23 juni een echte camping ingericht in de tuin. Het is de Camping ‘Camembert met pindakaas’.

Voor drie dagen en drie nachten wordt de tuin omgetoverd tot heuse camping. Compleet met bewegwijzering, verlichting, parasols, opblaasbare zwembadjes, zaklampen en barbecue. “En natuurlijk ontbreekt het kampvuur met gitaarmuziek en marshmallows niet,” zegt Marieke van der Linden, teammanager Welzijn.

De plaatselijke scouting is ingeschakeld om twee grote tenten in de tuin op te zetten. Per nacht kunnen vier bewoners met een begeleider in één van de tenten slapen, acht bewoners in totaal dus. Zij zijn dan dag-gast van de Camping. De dag-gasten krijgen ’s ochtends en ’s avonds een speciaal programma, inclusief ontbijt en lunch op de camping.

Aan het programma overdag kunnen álle bewoners van ’t Huis aan de Vecht meedoen. “Ze hoeven dus niet per se in de tent te slapen,” zegt Marieke. “Bewoners van een woonzorgcentrum gaan niet vaak meer op vakantie, en kamperen is er meestal al helemaal niet meer bij. Wij willen mooie herinneringen terughalen. Het belooft heel leuk te worden. Echt een belevenis.”

Cookieinstellingen