Start bouw Gezondheidshuis Utrecht Oost

Foto: Diakonessenhuis

Donderdag 16 maart gaf burgemeester Van Zanen samen met John Taks (voorzitter Raad van Bestuur Diakonessenhuis) en Peter Chen (voorzitter Cliëntenraad Diakonessenhuis) het officiële startsein voor de bouw van het Gezondheidshuis. In het voorjaar van 2016 tekenden dialysecentrum Dianet en eerstelijns zorgpartners de huurcontracten voor het Gezondheidshuis.

De officiële start van de bouw van het Gezondheidshuis vond plaats op het voorterrein van het Diakonessenhuis. In het Gezondheidshuis komen eerstelijns zorgaanbieders zoals huisartsen, verloskundigen en fysiotherapeuten. Ook het dialysecentrum Dianet gaat zich vestigen in het Gezondheidshuis. Het Gezondheidshuis is in 2018 klaar voor patiënten.

Het Gezondheidshuis biedt plaats aan dialysecentrum Dianet, huisartsen, verloskundigen en fysiotherapeuten. Met deze huisvesting dichtbij komt een actieve band tussen het Diakonessenhuis en Dianet en de eerstelijn tot stand, die zorgaanbieders staan straks letterlijk voor de deur van het ziekenhuis. Alle deskundigen zitten dichtbij en de lijnen tussen de zorgverleners zijn kort.

Reacties