Provincie stelt voor om opvang Oekraïense vluchtelingen in Provinciehuis te verlengen

Foto: gertjanstraalman

Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht doen het voorstel aan de gemeente Utrecht om de opvang van Oekraïense vluchtelingen in het Huis van de Provincie te verlengen tot eind 2024. Sinds mei 2022 draagt de provincie actief bij aan de opvang door drie etages beschikbaar te stellen in het provinciehuis.

In het afgelopen jaar zijn stapsgewijs de drie etages in het provinciehuis in gebruik genomen en is er kook-, eet- en speelgelegenheid gerealiseerd. Op dit moment zijn alle kamers in gebruik. Er worden 237 mensen opgevangen. Voldoende andere opvangplekken in de regio zijn nog niet beschikbaar.
Formeel zijn de etages ter beschikking gesteld aan de gemeente Utrecht. De gemeente moet nog een besluit nemen over dit voorstel.
Sinds het einde van de coronamaatregelen werken weer meer medewerkers van de provincie op kantoor. Hiervoor is een uitbreiding van werkplekken nodig. Er is een oplossing gevonden omdat enkele etages vrijkomen, die eerder aan anderen werden verhuurd. De verlenging van de opvang van vluchtelingen gaat daarmee samen met meer beschikbare werkruimte in het provinciehuis.

Reacties

Cookieinstellingen