Rode brug kan nog twee maanden niet open

Foto: Donkerutrecht.nl

De Rode brug kan nog zeker twee maanden niet open. Dat laat het college in een brief aan de gemeenteraad weten.

De Rode brug kan al sinds half juli niet meer open. Oorzaak is dat er onderdelen van de brug kapot zijn. Verkeer kan nog wel veilig over de brug heen rijden en kleine boten, tot 2 meter hoog, kunnen onder de brug doorvaren. Maar de brug kan niet open om grotere boten door te laten varen.
Oorzaak is dat een zogeheten heugel is afgebroken. Dit is een onderdeel waar een tandwiel in loopt (het mechanisme waarmee de brug open en dicht gaat). Op woensdag 3 augustus zijn de heugels vervangen.
Op donderdag 4 augustus zijn er testen uitgevoerd om de brug veilig te kunnen bedienen. Uit de test bleek dat er nog een mankement is, namelijk een defecte encoder. De encoder is een belangrijk onderdeel in de aansturing van de motor van de brug. Daarom kan de brug nog niet op een veilige manier aangestuurd worden om open en dicht te gaan.
De encoder moet op maat ontwikkeld worden. Dit zal naar verwachting zo’n twee maanden duren. De komende periode zal onderzoek gedaan worden naar de oorzaak van de defecten. Hierbij wordt de gehele brug onderzocht. Zodra dit onderzoek is afgerond zal het college de gemeenteraad informeren over de uitkomsten van dit onderzoek en de onderhoudsmaatregelen die getroffen zullen worden.

Reacties

Cookieinstellingen