Sporthal Hoograven voor een maand crisisnoodopvang voor asielzoekers

Foto: CC0 Public Domain

Utrecht maakt de Sporthal Hoograven en de aangrenzende sportkantine Club Tropical voor een periode van 1 maand, tot uiterlijk 1 augustus, beschikbaar als crisisnoodopvang voor maximaal 100 asielzoekers. Dat schrijft het college vandaag in een brief aan de gemeenteraad.

Aanleiding voor deze vluchtelingenopvang is het klemmende verzoek van het rijk aan de veiligheidsregio’s om per regio 200 crisisnoodopvangplekken in te richten voor asielzoekers. De afgelopen periode is de druk op het COA in Ter Apel verder toegenomen. Dat leidt volgens het college tot zeer schrijnende situaties. Utrecht zorgt daarom binnen de regio voor 100 opvangplekken.
Het gaat om mensen die wachten op de mogelijkheid om in Ter Apel te starten met hun asielprocedure. De locatie is geschikt voor mannen, vrouwen en gezinnen. Het gaat hierbij volgens het college in ieder geval niet om crisisopvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Voor hen zijn andere locaties in de stad ingericht. Op maandagavond 27 juni vindt er een informatiebijeenkomst voor omwonenden plaats, waarvoor zij via een wijkbericht zijn uitgenodigd.
De gemeente heeft voor de Sporthal Hoograven gekozen omdat de sporthal in deze zomermaand zeer beperkt in gebruik is.

Reacties

Cookieinstellingen