Zaterdag Hof der Zotheid op Hof van Cartesius

Foto: Hof van Cartesius

Op zaterdag 18 juni is de 3e editie van het Hof der Zotheid op het Hof van Cartesius. Een bijzondere editie. Want na vijf jaar van bouwen viert het Hof van Cartesius haar officiële opening. De circulaire broedplaats bevindt zich naast station Utrecht Zuilen. Tijdens het festival kunnen bezoekers de unieke gebouwen – bijna 100% gemaakt van gebruikt materiaal en afval – bezoeken. Maar bovenal kan jong en oud komen genieten van een dag en avond vol live optredens, workshops, kunst, hergebruik, lokaal eten en drinken.

Na vijf jaar bouwen is het tijd voor een groot feest. Het Hof van Cartesius opent op 18 juni officieel haar nieuwe paviljoens en binnentuinen en verandert in een zotte festival locatie. Het Hof is in vijf jaar tijd flink gegroeid. Ruim 120 creatieve en duurzame doeners maken nu samen het Hof. Toch zijn het avontuurlijke karakter, de knusse sfeer en de verrassende programmering blijvend. Bezoekers zijn welkom om de acht circulaire paviljoens te verkennen. Want hoe ziet dat er nou uit van binnen, een ruimte gemaakt van afval?
De feestelijke programmering is geschikt voor jong en oud. Zo is er een workshop Demonstreren voor kinderen door Extinction Rebellion en een betoverende kunstinstallatie van Het Uitvindersgilde. Utrechts platenlabel 030303 geeft een live optreden. Ook de geliefde Vinnieraguas treed op met zijn hybride one man acid band. En dé Utrechtse hit uit het nachtleven – Dabke Night – zorgt samen met Mouhamad Bibi voor Midden-Oosterse sferen en een gegarandeerd volle dansvloer.
Het Hof der Zotheid is een ideale gelegenheid voor iedereen die even een kijkje wil nemen op dit bijzondere terrein. Bijvoorbeeld met de avontuurlijke Hof Safari; een ontdekkingstocht langs de verschillende gebouwen met uitleg over het bouwproces, de innovaties en de gebruikte materialen. Zo is er een gevel bedekt met skateboards, eentje met oesterzwammen en een zeer opvallende gevel vol oude NS borden met treintijden.
Op het festival staat alles in het teken van duurzaamheid. Je kunt binnenlopen bij duurzame ondernemers, zoals een sieradenmaker, schoenmaker en meubelmaker. Kom stekjes ruilen of je plantenkennis bijspijkeren met de Guerrilla Gardeners. Het eten en drinken is lokaal en veelal van Hof-ondernemers: zoals de spiksplinternieuwe horecazaak Warmoes, vegan Aziatisch comfortfood van Pao & Tjoy, de chai-bakfiets van Dem Good Chai, frisse Kombucha en natuurlijk foodtruck De Krappe Hap. Ontspan op de nieuwe Daktuin, verdwaal in de Hoftuinen, ontmoet buurtbewoners, ontdek nieuwe artiesten en show je dansmoves. Kom genieten tijdens het zotte het Hof der Zotheid. Kom spelen!

Reacties

Cookieinstellingen