Coalitieakkoord wordt op 1 juni gepresenteerd

Foto: SCY via pixabay

De gesprekken om te komen tot een nieuwe coalitie voor Utrecht en een coalitieakkoord voor de periode 2022-2026 zijn in de eindfase beland. De onderhandelende partijen hebben een akkoord bereikt, op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de tekst. De presentatie van het coalitieakkoord en de wethouderskandidaten vindt plaats op 1 juni aanstaande.

Op 7 april startten de onderhandelingen. Tijdens de gesprekken hebben alle onderwerpen de revue gepasseerd die in de stad spelen en waar de gemeente een rol in heeft. De onderhandelaars zien de groeiende ongelijkheid in de stad, de woningnood en de klimaatcrisis als de drie belangrijkste problemen waar (extra) actie op nodig is. Dit is terug te zien in het coalitieakkoord.
De onderhandelingen vonden plaats door de hele stad, van Kanaleneiland tot Vleuten-De Meern en van de Merwedekanaalzone tot Overvecht. De onderhandelaars kozen hiervoor om de verbinding te kunnen blijven maken tussen de onderwerpen die op de gesprekstafel lagen en wat er speelt in de stad. Op diverse locaties hebben de onderhandelaars gesproken met vrijwilligers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. In de wekelijkse video-updates is te zien waar de onderhandelaars zijn geweest.
Het coalitieakkoord wordt gepresenteerd op 1 juni a.s. tussen 15:00-16:00 uur in het Krachtstation Kanaleneiland, Amerikalaan 199. Geïnteresseerden kunnen hierbij zijn, aanmelden vooraf is noodzakelijk. Dat kan via het emailadres [email protected]

Cookieinstellingen