Syntrus Achmea koopt 48 appartementen op Leeuwesteyn namens BPL Pensioen

Foto: Trebbe Groep

Op 19 april jl. tekenden Anjelica Cicilia, Acquisition & Development director bij Syntrus Achmea en Johan Bombach, directeur bij Trebbe de overeenkomst voor de afname van 48 appartementen en 32 parkeerplaatsen in het plan De Kroon op Leeuwesteyn. Syntrus Achmea neemt de appartementen in de verhuur namens BPL Pensioen.

“Deze appartementen sluiten aan bij de grote vraag naar betaalbare woningen in Utrecht”, zegt Mark Rosenberg, bestuurslid van BPL Pensioen. “De acquisitie past bovendien in onze ambitie om onze woningportefeuille zoveel mogelijk te verduurzamen. Wij verwachten dat deze belegging ook voor onze deelnemers in het pensioenfonds een duurzaam rendement oplevert.”
Johan Bombach, directeur bij Trebbe: “De druk op de woningmarkt in Utrecht is enorm. Het is mooi dat we samen met Syntrus Achmea en BPL Pensioen binnen De Kroon op Leeuwesteyn naast de koopwoningen ook woningen in de middenhuur en vrije sectorhuur kunnen bieden. Zo is deze nieuwe, fijne woonbuurt bereikbaar voor een brede doelgroep.”
Aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal wordt gebouwd aan een nieuwe duurzame woonbuurt met een echt Utrechts en stedelijk karakter; Leeuwesteyn. Deze nieuwe woonbuurt verbindt oud met nieuw Utrecht. Trebbe ontwikkelt en realiseert hier De Kroon op Leeuwesteyn; een stadsblok met 48 appartementen en 30 koopwoningen. De architectuur van de woningen, sluit aan op de Art Deco uitstraling die zo bekend is in Utrecht. Om De Kroon op Leeuwesteyn een Utrechtse uitstraling te geven, brengt het street art collectief ‘De Strakke Hand’ een kunstwerk in de vorm van een muurschildering op een zichtgevel van het blok aan.
De Kroon op Leeuwesteyn is groen en gezond wonen met allure. Hier is een plek voor iedereen, doordat er 30 koopwoningen, 46 middenhuurappartementen en 2 vrije sectorhuurappartementen worden gerealiseerd. Er komt een stallinggarage met daarboven op een gemeenschappelijke binnentuin waar ruimte is voor een voedsel-, speel- en fitnesstuin, naar een ontwerp van LAP Landscape & Urban Design. De opzet van De Kroon op Leeuwesteyn stimuleert het gebruik van de fiets, alle bewoners ontvangen er dan ook één bij hun nieuwe woning. Ook wordt deelmobiliteit aangeboden aan de bewoners, zo worden er deelauto’s en bakfietsen beschikbaar gesteld aan de bewoners.
Naast de groene uitstraling komt ook duurzaam bouwen en wonen volop tot uiting in De Kroon op Leeuwesteyn. De woningen worden energetisch duurzaam. Vernieuwend in het plan is de inzet van PVT-panelen op de daken van de woningen. Deze panelen voorzien de woningen rechtstreeks van warmte, koeling en energie. Ook komt er een windturbine die energie opwekt voor de appartementen. Er wordt een smart deck voor waterberging ingezet. Zo is het plan klaar voor de toenemende hittestress. Restmaterialen tijdens de bouw, gaan naar een bouwmaterialenkringloop. Circulariteit speelt een belangrijke rol. Er is gekozen voor verantwoorde materialen. Deze worden geregistreerd in een materialenpaspoort. Hierdoor kunnen deze materialen opnieuw gebruikt worden. De woningen worden remontabel gebouwd, zodat deze in de toekomst gemakkelijk aan te passen zijn aan de wensen van morgen.
Eind 2021 verleende gemeente Utrecht de omgevingsvergunning. Naar verwachting start de bouw rond de zomer van 2022 en wordt de laatste woning in 2024 opgeleverd. De woningen bestemd voor de middenhuur en vrije sectorhuur worden afgenomen door Syntrus Achmea in opdracht van BPL Pensioen. Naar verwachting start de verhuur zes maanden voor de oplevering van De Kroon op Leeuwesteyn.

Lees ook:

De Kroon op Leeuwensteyn winnend plan voor nieuwe woonbuurt in Leeuwensteyn

Cookieinstellingen