Utrechtse noodopvang zoekt eetadressen voor vluchtelingen

Foto: Eet Mee

In het Star Lodge Hotel aan de Biltsestraatweg worden het komende half jaar zo’n 350 vluchtelingen uit allerlei landen opgevangen. Om hen een zorgeloze avond te bieden en in een huiselijke sfeer Utrechters te ontmoeten, organiseert Eet Mee Come & Eat.

Als inwoner van Utrecht of een van de omliggende plaatsen ontvang je een groepje vluchtelingen voor een etentje bij jou thuis. Je kookt iets lekkers voor je gasten of doet dat samen met hen. Jij ontmoet de mensen achter de verhalen in het nieuws. Voor hen is het een eerste kennismaking met Nederlanders en hun cultuur.
Ten tijde van de vorige noodopvang in Utrecht, zes jaar geleden, heeft Eet Mee ruim 1600 keer een vluchteling gematcht met mensen uit de regio. Hoe waardevol deze Come & Eat etentjes waren voor eetadressen en gasten, blijkt uit het feit dat velen van hen nog steeds contact met elkaar hebben. Niet zelden zijn er hechte vriendschappen ontstaan.
Inmiddels hebben de eerste etentjes met de bewoners van de nieuwe noodopvang plaatsgevonden.
“Het was een leuk en ongedwongen samenzijn met twee jonge mannen, jonger dan onze kinderen. De een sprak goed Engels, de andere niet. Via het tolken van de een kwamen we toch tot mooie gesprekken. Het viel me op hoe bescheiden deze mannen waren. Ze wilden ons op geen enkele manier tot last zijn.”
“We hadden een ontzettend leuke avond. Jammer genoeg gaan ze naar een andere locatie, ik had hen graag nog een keer uitgenodigd.”
Wil jij ook meedoen? Op basis van je wensen en mogelijkheden maakt Eet Mee in samenwerking met het COA een match voor je. Meer informatie/aanmelden via www.eetmee.nl of t 030-2213498.
Eet Mee is een platform voor mensen die graag anderen ontmoeten, houden van een goed gesprek en het leuk vinden om samen te eten. Dat kan online of bij iemand thuis. Tijdens een Eet Mee etentje loop je een verrassende mix van mensen tegen het lijf. Stellen, alleengaanden, gezinnen, van student tot pensionado. De mix maakt het juist zo leuk.

Reacties

Cookieinstellingen