Volt Utrecht neemt deel aan gemeenteraadsverkiezingen

Foto: Volt Utrecht

Volt Utrecht zet de volgende stap in de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen en is gestart met het werven van kandidaten. Bij een goede kandidatenlijst doet Volt definitief mee in gemeente Utrecht. Midden november wordt de kandidatenlijst bekendgemaakt.

Al sinds de oprichting van Volt in 2017 heeft de partij de ambitie om op alle politieke niveaus te werken aan een duurzamer, progressiever en socialer Europa. Inmiddels heeft de partij zetels in het Europese en het Nederlandse parlement. In Duitsland, Italiƫ en Bulgarije zijn diverse lokale volksvertegenwoordigers namens Volt gekozen.
In Nederland zijn de lokale afdelingen inmiddels flink gegroeid, zeker in Utrecht. De jonge, diverse en op Europa gerichte bevolking plaatste Volt als nieuwkomer in de landelijke verkiezingen, op nummer 4. Met zoveel steun voor het Volt-gedachtengoed is het voor Volt Utrecht een logische stap om aan de gemeenteraadsverkiezingen mee te doen. Daarom, na een periode van bouwen, spreken met de Utrechters en van het ontwikkelen van beleid, maakt Volt Utrecht de volgende stap en start per vandaag met het werven en selecteren van kandidaten. Het samenstellen van een goede lijst gaat het besluit om mee te doen in gemeente Utrecht definitief maken.
Volt staat voor een nieuwe generatie in de politiek. Deze generatie wil politiek waar nationalisme en populisme tot het verleden behoren, en waar grensoverschrijdende samenwerking de toekomst heeft. Volt brengt een nieuwe positie in de politiek, met een radicaal positief geluid dat is gericht op burgerinspraak, de impact van klimaatverandering, het versterken van ondernemerschap, het samenleven in diversiteit van leeftijd en afkomst en dat het belang van (mentaal) gezonde inwoners in een groene stad onderstreept. De partij wil dat geluid nu ook in de gemeenteraad van Utrecht laten horen.

Cookieinstellingen