Winnaars tekenwedstrijd ‘Geef de Dom kleur’ bekend

Foto: Bibliotheek Utrecht

Op zaterdag 26 juni was het 700 jaar geleden dat de eerste steen van de Domtoren werd gelegd. Bibliotheek Utrecht vierde dat die dag samen met Utrecht Marketing met het inkleuren van een XXXL-kleurplaat van de Domtoren. En met de kleurwedstrijd ‘Geef de Dom kleur’. Inmiddels zijn de winnaars bekend.

Ellen de Bruijn, bekend van het prentenboek ‘Utrecht’ maakte de mooie kleurplaat. Die was af te halen bij alle 13 vestigingen van Bibliotheek Utrecht en te downloaden van de site. Meedoen kon in drie categorieën, 4-8 jaar, 9-12 jaar en 13-112 jaar. Dat hebben veel Utrechters, jong en oud, gedaan: bij de bieb kwamen 400 kleurplaten binnen, ongeveer 200 ingezonden door de categorie 4-8 jaar en zo’n 100 ieder door 9-12 jarigen en 13 jaar en ouder.
Medewerkers van de bibliotheekvestigingen maakten per categorie een voorselectie van 30 kleurplaten per categorie. Daarna was de jury – Mirjam Dales (Bibliotheek Utrecht), Dewi Louhenapessy (Utrecht Marketing) en Daan Claessen (Gemeente Utrecht) aan zet. Uit het juryrapport: “Utrecht heeft duidelijk ontzettend veel kleurtalent, want wat was het moeilijk om te beoordelen. We hebben gekeken met of er met zorg en passie gekleurd is, of de inzender een duidelijke stijl heeft en naar het materiaalgebruik. In sommige kleurplaten wordt zelfs een verhaal verteld of zie je Utrechtse inspiratie terugkomen. Ontzettend gaaf om dat allemaal te zien. Dat maakte het beoordelen niet makkelijk, want iedere kleurplaat was anders en daarmee uniek.” Toch is het de jury gelukt om per categorie een top 3 samen te stellen. 
 
De winnaars 
4 t/m 8 jaar 
1e prijs: Vince wint een rondleiding door de Dom en het boek van Ellen de Bruijn 
2e prijs: Silvijn wint een Dommy knuffel en het boek van Ellen de Bruijn 
3e prijs: Fenna wint het boek van Ellen de Bruijn 
 
9 t/m 12 jaar 
1e prijs: Jens wint een rondleiding door de Dom en het boek van Ellen de Bruijn 
2e prijs: Mees wint een Dommy knuffel en het boek van Ellen de Bruijn 
3e prijs: Pien wint het boek van Ellen de Bruijn 
 
13+  
1e prijs: Marte wint een rondleiding door de Dom en het boek van René de Kam 
2e prijs: Sanne wint het boek van René de Kam en twee DOMkopjes 
3e prijs: Rien wint het boek van René de Kam 

Cookieinstellingen